Hur rapporterar jag en annan användare?

Den här artikeln beskriver hur du rapporterar en annan användare på Hästnet. Detta skiljer sig från att rapportera en enskild annons. Om du vill rapportera en annons, se den här artikeln om hur du gör det.

Om du tror att ett brott har begåtts, se den här artikeln om hur du vidtar rättsliga åtgärder.

Skäl för att rapportera en användare

• Du har fått spammeddelanden från dem;
  • De har publicerat misstänkta annonser med uppenbart falsk eller fejkad information;
  • De är motvilliga att låta dig titta på de annonserade hästarna;
  • De har lurat dig på pengar eller begått en handling mot dig (i så fall bör du också rapportera dem till polisen).

Sätt att rapportera en användare

Det finns tre olika sätt att rapportera en användare:

1. Rapportera användaren genom att skicka in en mejl, använd den här länken, välj "Rapportera annons eller annonsör" som anledning att kontakta oss.
  2. Rapportera användaren via chatt - klicka på användarikonen i det övre högra hörnet av ditt chattfönster, och klicka sedan på "Rapportera den här användaren" (se bild nedan). Efter det kommer ett popup-fönster att visas och be dig fylla i detaljer om varför du vill rapportera användaren.
  3. Rapportera användaren via deras användarprofil. För annonsen som det gäller, klicka på annonsörens profilnamn eller profilbild för att komma till deras profil. Klicka sedan på "Rapportera användaren" (se bild nedan). Efter det kommer ett popup-fönster att visas och be dig fylla i detaljer om varför du vill rapportera användaren.

Vad du ska inkludera när du rapporterar en annons/användare

Se den här artikeln för vad du ska inkludera när du rapporterar en annons och/eller användare.