Welcome
Login

Hästchecklista

Innan du kontaktar eller besöker säljaren, se till att du har skrivit ut och läst igenom den här checklistan fullständigt. KÖP INTE en häst från säljaren om du inte är nöjd med att de följer all råd på listan.

 1. Gör din forskning först

  Att skaffa en ny häst är ett enormt åtagande, så se till att du har forskat om rasen fullt ut och har den tid och engagemang som krävs för att ta hand om hästen. Du kan läsa vår detaljerade Informationsguide om hästar för potentiella nya hästägare.
 2. Bekräfta att säljaren är äkta

  Du bör verifiera detta genom att ordna ett besök hos hästen i säljarens stall. Om de hittar på ursäkter eller försöker begära pengar eller en deposition utan att du har sett hästen, eller om säljaren försöker leverera hästen eller träffa dig på en annan plats än deras eget hem, så gå inte med på det. SKICKA ALDRIG pengar online för någon häst. Läs gärna vår artikel om att undvika potentiella bedrägerier. Om du är osäker på om säljaren är äkta, vänligen rapportera dem till oss (se hur här).
 3. Är hästen över 6 månader gammal?

  Hästar måste vara minst 6 månader gamla innan de kan lämna sina mödrar.
 4. Kontrollera hästens hälsa

  Det kan vara svårt för genomsnittspersonen att bedöma om en häst är frisk eller inte. Så om du bestämmer dig för att adoptera eller köpa hästen, se till att du får en specialistveterinär som är kunnig om hästar att utföra en fullständig veterinärbedömning av hästen innan du går med på att köpa hästen.

Andra användbara resurser

Läs gärna vår Hästråd-avdelning för mer information innan du köper en häst eller ponny. Här är några mycket användbara artiklar som du bör läsa först:

 1. Att köpa rätt häst
 2. Att få en häst eller ponny besiktad innan köp
 3. Vad man bör undvika när man köper en häst
 4. Vilken hästras passar bäst för mig?

Om du behöver ytterligare hjälp

Om den här hjälpartikeln inte besvarade din fråga, är du självklart mer än välkommen att kontakta oss genom att klicka på knappen nedan.

Skicka en fråga

Did you find it helpful? Yes No

Send feedback
Sorry we couldn't be helpful. Help us improve this article with your feedback.