Welcome
Login

Försök till phishing via sms/e-post som utger sig för att vara från Hästnet

VIKTIGT: Vi kommer ALDRIG att skicka dig ett sms där vi ber dig att följa en länk för att ange dina personuppgifter eller bankuppgifter. Om du får ett sms med en länk till en webbplats som ser ut som Hästnet, vänligen rapportera detta till oss omedelbart och till report@phishing.gov.uk. Ibland kan vi dock be dig att bekräfta din identitet genom att skicka bevis på identitet/adress till vårt Trust & Safety-team. Detta gör vi för att säkerställa att Hästnet förblir en trygg miljö för omplacering av hästar.

Vad är Phishing?

"Phishing" är ett vanligt onlinebedrägeri där bedragaren försöker få dig att dela känslig information som inloggningsuppgifter, kreditkortsuppgifter eller bankkontouppgifter.

Phishing-försök på Hästnet

Hästnet har tyvärr också varit föremål för phishing-försök, där vissa användare har fått textmeddelanden från personer som påstår sig vara från Hästnet. Textmeddelandet uppmanar dig att klicka på en länk för att gå till en webbplats och skicka dina inloggningsuppgifter och bankuppgifter.

Vi vill betona att detta är en bluff, och du bör INTE klicka på sådana länkar eller skicka några detaljer om dig själv.

Nedan har vi inkluderat en skärmbild av phishing-försöket som uppmärksammats. Som du kan se är länken som ingår i texten inte pets4homes.co.uk.

 
 

Vad kan du göra?

Även om vi har kontroller för att skydda vår webbplats från den här typen av bedrägerier, vill vi ge dig följande bästa praxis för att undvika att bli lurad. 

  • Lämna inte ut känslig personlig information (som användarnamn och lösenord) via e-post.
  • Hästnet kommer aldrig att skicka dig ett sms där du ombeds att verifiera dina personuppgifter.
  • Granska URL:er/webblänkar noga för att säkerställa att de är äkta och inte imiterande webbplatser.
  • Om du misstänker att någon försöker lura dig, vänligen kontakta vår kundsupport genom att klicka på knappen längst ned i den här artikeln.
För allmänna råd om hur du kan skydda dig själv från cyberbrott, besök gärna www.actionfraud.police.uk/cybercrime. Du kan också hitta online-råd på National Cyber Security Centre webbplatsen.


Jag har gått på ett phishing-försök - vad bör jag göra?

  • Vänligen rapportera detta e-postmeddelande till domänens registrar (du kan hitta registrar här: https://whois.domaintools.com/ och kontrollera missbrukse-posten) så att de kan stänga av webbplatsen omedelbart.
  • Om du har lämnat ut ditt användarnamn och lösenord för Hästnet uppmanar vi dig att ändra lösenordet på Hästnet (samt på vilken annan webbplats du har använt samma e-post och lösenord).
  • Vi ber dig vänligen vidarebefordra textmeddelandena till 7726 så att mobilnätverket kan utreda och avstänga numret från att användas. Detta kommer att förhindra att fler personer får samma meddelande.
  • Om du har lämnat dina detaljer via den medföljande länken bör du rapportera det till Action Fraud och till din bank (om finansiella uppgifter togs) så att de kan vidta lämpliga åtgärder.

Om du behöver ytterligare hjälp

Om den här hjälpartikeln inte besvarade din fråga, är du självklart mer än välkommen att kontakta oss genom att klicka på knappen nedan.

Skicka en fråga


Did you find it helpful? Yes No

Send feedback
Sorry we couldn't be helpful. Help us improve this article with your feedback.