Välkommen
Logga in

Dagen DET - Leveransdagen

Den stora dagen är här och du ska få hem din häst. Se till att stallet är förberett för hemkomsten. Hästen behöver tid att acklimatisera sig. Låt den stå i boxen och kännas in sig. Finns det möjlighet, låt den stå i egen hage - gärna nära sina ny stallkompisar. Om möjlighet finns kan det finnas fördelar med att ha hästen i karantän den första tiden.

Fortsätt med aktuell foderstat och vänj långsamt in hästen på nytt grovfoder. Håll dig till hästens gamla rutiner i den mån det går och skynda långsamt. I hanteringen - låt det få ta tid. Stressa inte och börja från marken. Oavsett mål och nivå på ekipaget finns det många fördelar med att lära känna sin häst från marken innan du sitter upp.

Håll koll på skoning och vaccination. Fråga förra ägaren om du inte vet när det är dags nästa gång! Och informera övriga i stallet med tydliga instruktioner om din nya häst, vilka rutiner som gäller och numret till veterinär vid eventuell skada/sjukdom.

Övrigt att tänka på:

  • Betala inte hästen innan den överlämnas till dig
  • Var noga med att kontrollera att alla papper är på plats och med (hästpass, vaccinationsintyg etc.)
  • När hästen anlänt, kontrollera den noggrant. Ett tips kan vara att filma den kort.
  • Är någonting fel, kontakta säljaren skriftligen SNARAST.
  • Ska köpet hävas, kontakta juridisk expertis så att det blir rätt från början och skriv en hävningsförklaring. Det viktiga är att få ner det skriftligt och att inte vänta med detta.
  • Tänk på att olika lagar gäller när du köper av en privatperson eller en näringsidkare.

Hjälpte det här svaret? Ja Nej

Send feedback
Synd att vi inte kunde vara till hjälp. Hjälp oss förbättra denna artikel med din feedback.